Hoogsensitiviteit in het beginne


Dag lieve, mooie medemens

 
Afbeelding met boom, buiten, persoon, plant

Automatisch gegenereerde beschrijving
 
Ik ben Dorine en wil vanaf heden mijn passie met jullie delen.  Na een hele zoektocht kwam ik achter mijn verhaal dat zich nu afspeelt in Yamka Spiritz.
Ik verloor op jonge leeftijd mijn ouders en leefde van het ene pleeggezin naar het andere.  Ik vond geen verbinding met de mensen die mij wilden begeleiden op mijn aardwandeling.  Al gauw verloor ik mijn vertrouwen in mensen en de bijhorende relaties.
Een helse weg voor een achtjarig meisje die struggelde met een hooggevoeligheid.  Ik leefde in mijn cocontje en het liefst alleen met mijn onzichtbare vriendjes en de dieren rondom mij.  Wat wist ik toen dat hoogsensitiviteit al in mijn leven was?
De psycholoog was dan ook snel een keuze dat gemaakt werd om mij terug te doen praten en ik werd bijna verplicht om mijn plaats te nemen in de voor mij harde en koude maatschappij.   Helaas, ik werkte onbewust niet echt goed mee en de afspraken werden gestopt….
Toen al gedijde ik heel goed in de natuur buiten, ik werd zelfs juf van de mieren, de vlinders, de bijen die zich als vrije wezentjes steeds bij mij op de leer kwamen…  
Wat was dat soms een vrolijke bende en ik genoot….  Ik werd gezien door mijn kleurrijke vriendjes.
 

Later, vele jaren later….

Werd het natuurmeisje een veel te zachte rebel in haar puberjaren.  Ik vond niet wie ik was, ik voelde mij steeds anders dan de anderen, trok mij heel vaak zelf buiten de groep.
Ik werd een mikpunt van pesterijen…  Waarom ik?   Wat moet ik doen om erbij te horen?   Is dat mijn opdracht in dit aardeleven?
Ik zat vol vragen die ik maar niet beantwoord kreeg.
De buitenwereld stond steeds klaar met hun antwoorden als, word eens wat harder!  Het ligt aan jezelf dat je gepest wordt, sla of spreek terug!....
Maar daar had ik geen boodschap aan, ik wilde niemand pijn doen.  Waarom moest ik hard worden en mensen kwetsen, ik zag daar helemaal geen voordelen in en al zeker geen plezier.  Dus ik liet alles maar zijn gangetje gaan.
 
Ik werd een duizendpootje…
Afbeelding met ongewerveld, geleedpotige, duizendpoot

Automatisch gegenereerde beschrijving
 
Ik hield mij klein en stil en zocht zelf naar mijn evenwicht in mijn lichaam, geest en gedachte.  Ik hield mezelf in bedwang wanneer een hele groep mij kwam opzoeken.
Wanneer ik dan eens een gelijkgestemde zieltje vond, waw ik had plots een vriendinnetje, dat probeerde ik haar te vertellen hoe ik me in mijn kracht probeerde te houden.  Samen konden we dan eens huilen en lachen, zijn wie we echt zijn….
 

Kleine meisje worden groot...


Toen ik volwassen werd, met heel wat bulten en blutsen, kwam ik op mijn pad van verlichting, door mijn nu nog altijd beste maatje….
Ik ging op zoek naar wat mij tot nu toe altijd had tegengehouden in mijn wandeling en in mijn relatie op de wandeling.
Ik kwam terecht op het pad van ja….  De Native, ons natuurvolk dat heden te dage nog steeds de kracht en de passie van het leven vindt in de natuur en met alles rondom hen dat leeft!
Ik ging op zoektocht naar mijn gevoeligheid en traag maar zeker kwam het heel duidelijk in beeld dat mijn gevoeligheid een wetenschappelijke naam kreeg : “Hoogsensitiviteit”
Ik wil jullie nu meenemen in mijn wereld van hoe de Native in het leven stonden en hoe dit mij in mijn kracht zet in mijn dagelijks leven met mijn kracht “Hoogsensitiviteit”.

Voel je jou aangesproken?  

 Welkom in mijn wondere wereld van Yamka Spiritz <3

1 Comment

  1. Hallo Dorine, Wat een mooi verhaal. Ik kijk uit naar je volgende blogs... 😍🐬
    groetjes
    Kerstin

Leave a Comment